Přírodní kosmetika, biopotraviny, bio aromaterapie
Naše nabídka zboží
menu

Recept pro vás - Bio žitná perníková bábovka – šťavnatá

Bio žitná perníková bábovka – šťavnatá

jednoduché

Příprava: asi 35 minut

Přísady:

150 ml studené pitné vody
1 bio vejce
100 ml bio panenského olivového oleje (chutnější variantou může být bio sezamového oleje nebo z oleje z vlašských ořechů)
150 g bio žitné mouky celozrnné
150 g bio špaldové mouky celozrnné
120 g bio přírodního cukru (může být méně – postačí 80 – 100 g)
1 lžíce vinného kamene (kypřící prášek do pečiva)
1 lžíce bio koření do perníku

Postup:
V míse smícháme olej, studenou vodu a vejce. Postupně přidáváme mouku, vinný kámen, cukr a koření. Řádně promícháme. Těsto poté nalijeme (je tužší než těsto na běžnou „bábovku“) do bábovkové vymazané formy, nebo do malého pekáčku, formy na srnčí hřbet........
Pečeme v předehřáté troubě (horkovzdušné na 170°C asi 40 minut). Upečení kontrolujeme pravidelnými vpichy špejlí. Těsto se na ni nesmí lepit. Posledních 10 minut můžeme formu zakrýt alobalem.

Tip:
Do těsta můžeme přidat kandované ovoce, oříšky, nadrcená slunečnicová semínka.......dle vlastní fantazie